Birleşik Arap Emirlikleri Seyahat İçin Bilinmesi Gerekenler

Birleşik Arap Emirlikleri gelişmeye devam eden ve önemli merkezleri bulunan ülkelerden biridir. 2 Aralık 1971 de bağımsızlığını kazanan önemli ülkedir. İnsan nüfusu bakımından da orta kalabalık olan ülkelerden biridir. Önemli kent merkezleri ve şehirleri ile gelişmekte olan ülke statüsü içinde yer almaktadır. Dubai'nin de yer aldığı yedi emirlikten oluşan bir ülkedir. Son zamanlarda yaşanan covid salgın hastalığı nedeniyle birtakım önlemler almaya devam etmiştir. Özellikle uçakla ve karayolu ile yapılacak olan seyahatlerde dikkat edilmesi gereken kurallar bulunmaktadır. Ülke genelinde turistler için giriş ve çıkışlarda uygulanan zorunlu kurallar da bulunmaktadır.

Birleşik Arap Emirlikleri Seyahat Kuralları

Birleşik Arap Emirlikleri seyahati kuralları 2022 yılında yeniden güncellenmiş ve seyahat etmek isteyen herkesin ulaşacağı bir bildiri yöntemi ile durdurulmuştur. Son 2.5 yoldur yaşanan saldın hastalıklar birçok ülke gibi Birleşik Arap Emirlikleri ülkesinde de önlemlerin sayısını artırma konusunu gündeme getirmiştir. Seyahat kuralları arasında covid aşısını 2 kez yaptıran kişilerden herhangi bir PCR testi alınmayacaktır. Aşısı olmayan turistler içinde belirlenen kurallardan biri uçağa binmeden 48 saat öncesinde PCR testi yaptırması ve sonucun negatif çıkması gerekmektedir.


Birleşik Arap Emirlikleri yolculuğu sırasında ülkeye gelen yolcular için belirlenen karantina şartları ve koşulları da ortadan kaldırılmıştır. Artık ülke içine gelen kişiler pasaport kontrolü ardından test taraması yapmadan girmeye başlamıştır. Karayollarını kullanarak ülkeye gelmek isteyen turistler içinde zorunlu olan yüz tarama testi kaldırılmıştır. Birleşik Arap Emirlikleri tarafından yayınlanan 2022 tarihli yeni bildiride hem yolculuk hem de kurallar konusunda yeni düzenlemeler getirilmiştir.

Birleşik Arap Emirlikleri Pasaport ve Vize Kontrolü

Birleşik Arap Emirlikleri vize isteyen ülkeler arasında bulunmaktadır. Türkiye'den gezi ya da ziyaret için Arap Emirlikleri'ne gitmek isteyen kişilerin vize almaları gerekmektedir. Ülkeye yapılan transit geçişlerde bize zorunluluğu bulunmamaktadır. Diplomatik ve hususi hizmet veren kişilerin vize alma zorunluluğu yoktur ve vizeden muaf olmaktadır. Vize almak isteyen turistler için vize süresi yaklaşık olarak 3 ile 4 gün olmaktadır.


Birleşik Arap Emirlikleri pasaport kendi ülkesinde yaşayan vatandaşlara verilen bir belgedir ve pasaport ile birlikte vize istemeyen ülkeler ziyaret edilmektedir. Birleşik Arap Emirlikleri Emirati pasaportunu vermektedir ve bu pasaport en iyi 5 dünya pasaportu arasında yer almaktadır. Ülke içinde bulunan insanların yurt dışı seyahat ve gezilerine gitmeleri açısından verilmektedir. Kullanılan ve verilen pasaport Henlry pasaport endeksi içinde bireysel olarak ülkelerin vatandaşlarına verdikleri pasaportlar arasında 28.sıraya yükselmiştir.


Birleşik Arap Emirlikleri giriş pasaport onayı yapılarak gerekli kontroller sonrasında ülkeye girme izni verilmektedir. Pasaport kontrol birimlerinde yapılan tüm kontroller sırasında ülkeye hangi amaçla gitmek istediği konusuna da soru sorulmaktadır. Covid-19 nedeniyle sıkı tutulan giriş önlemleri 2022 mart ayı itibari ile gevşetilmiştir. Karantina şartı kaldırılan ülkelerden biridir. Giriş sırasında yapılan tarama kontrolleri sayısı da azaltılmıştır.

Birleşik Arap Emirlikleri Hakkında Önemli Hususlar

Birleşik Arap Emirlikleri önemli noktalar ve hususlardan biri ülkeye varış esnasında karantina şartı ve kuralı artık uygulanmamaktadır. Türkiye dönüşünde de aynı şekilde karantina kuralı bulunmamaktadır. Covid-19 aşısı yaptıran kişiler belirlenen kurallardan ve taramadan muaf olmaktadır. Aşı olanlar ve olmayanlar için farklı kurallar belirlenmiştir ancak son zamanlarda test yaptırılması yeterli olmaktadır.


Birleşik Arap Emirlikleri yolculuğunda ülkeye giriş için mutlaka aşılı olunması ve PCR testi yapanların ise negatif olarak görünmesi gerekmektedir. Gelişen ülkeler arasında özellikle turist bakımından da önemli bir ülke olmaktadır. Salgın hastalık nedeniyle birçok ülkenin uçuş ve kara yolları kuralları salgın hastalık önleme nedeniyle daha da artırılmıştır. Hastalık taşıyan insanlar konusunda Birleşik Arap Emirlikleri yolculuk konusunda son derece titiz ve dikkatli çalışma göstermektedir. Artan salgın hastalık ve vaka nedeniyle son birkaç ayda sıkı tutulan kurallar azaltılmaya başlanmıştır. 



 

Kategoriler: Seyahat Rehberi