Katar'da gezilip görülmesi gereken yerler içinde çöl gezileri yapılacak alanlarda bulunmaktadır. Katar vize zorunluluğu bulunmayan ülkelerin başında gelmektedir. Eşsiz manzarası ve coğrafyası ile yıl içinde milyonlarca turist tarafından ziyaret edilmektedir. Gezilecek yerler arasında merkezleri ve coğrafi alanları bulunmaktadır. Çöl bulunması nedeniyle çöl gezileri sıklıkla tercih edilmektedir.

Katar'da Görülecek Yerler ve Öne Çıkan Özellikleri

Katar'da görülecek yerler arasında ülke başkenti Doha şehri bulunmaktadır. Katar ülkesinin en önemli ve gözde şehirlerinden biri olarak yoğun bir nüfusa sahip olmaktadır. Doha şehrinde uzanan sahil boyunca da gezilecek birçok alan bulunmaktadır. Şehir sahip kordonu özelliği nedeniyle de ön planda tutulmaktadır. Önemli mekanlar ve alışveriş merkezleri de şehrin içinde güvenli alanlarda kurulmuştur. Katara Kültür Köyü de Doha şehrinde yet almaktadır ve geleneksel Katar kültür ve miraslarını burada bulmak mümkündür.


Katar gezisi yıl içinde her dönem yapılmaktadır. Gezi öncesinde gezilecek ve görülecek mekanlara ve alanlara karşı bir liste hazırlanmaktadır. En önemli yapılardan biri de Al Zubara Kalesi olmaktadır. Kale günümüze kadar varlığını sürdürmeye devam etmiştir. Kale tarihi kalıntıları ile Katar ülkesi geçmişi hakkında bilgiler vermektedir. Tarih olarak 1700'lü yollara kadar dayanan kale son dönemlerde de ziyaret edilen yerler arasında bulunmaktadır. Al Zubara yaşam alanı olarak 1700 yollarının başlarında kurulmuştur. Al Zubara Kalesi kuruluş yılı ise 1938 yılında tamamlanmıştır. Kale bugün hala daha ihtişamını korumaktadır.

Katar'da Görülmesi Gereken En Güzel Yerler ve Önemi

Katar'da görülmesi gereken yerler arasında Khor Al Adaid bulunuyor. Çölün denizle buluştuğu noktalardan bitirir ve harika bir manzaraya ev sahipliği yapmaktadır. Çöl ile deniz yan yana farklı renk tonları ile doğa severler tarafından tercih edilmektedir. Bu alana develerle gelmek ve aynı zamanda safari gezisi yapmak kişi tercihine bağlı olmaktadır. Muz adası da doğal güzelliği ve sayısız muz ağaçları ile Katar ülkesine farklı bir renk getirmektedir. Ada üzerinde konaklamak için oteller yapılmıştır ve kişi istediği takdirde uygun fiyatlarda bu otellerde konaklama şansını yakalamaktadır.


Katar'da görülmesi gereken yerler arasında en dikkat çeken yapılardan biri de Souq Waqif olmaktadır. Orta Doğu kültür ve mirasları açısından sanat ile kültürün yan yana olduğu alanlardır. Sanatçılara ilham veren bir yapıda kurulmuş olan sayısız sanat alanları ile sanat severler tarafından ziyaret edilen bir yerdir. Sanat ve estetik her zaman ön planda tutulmuştur. Çeşitli kültür merkezleri ve sanat evleri de bulunmaktadır. Msheireb Müzesi son dönemlerde adı sıklıkla duyulmaya başlanılan bu yapı ülkede bulunan en pahalı miras ve yapılar olmaktadır. Bir proje oluşturulmuş ve projede dönemin tarihi evlerini korumak amaçlanmıştır. Bu proje kapsamında müze yapılmış ve dünya genelinde herkesin ilgisini çekmeyi başarmıştır.

Katar'da Gezilmesi Gereken Yerler Hakkında Bilgiler

Katar'da gezilecek yerler birçok insan tarafından merak edilen, ilgi durulan ve gezi listesine eklenmek amacıyla araştırılan konulardan biridir. Al Wajbah Kalesi Katar ülkesinde bulunan ve en eski tarihe dayanan kalelerden biri olarak günümüze kadar Katar devleti tarafından korunan yapılardan biri olmuştur. 1893 yılında yapıldığı bilinmektedir. Tarihi açıdan birçok savaşa tanıklık eden bir kale olmuştur. Özellikle Osmanlı Devleti ile girilen savaşta bu kale önemli bir savunma alanı olmuştur. Kale 20.yüzyılın sonlarında restorasyon sürecine girerek tarihi yapının korunması amaçlanmıştır. Katar ülkesine gelen kişiler için gezilecek en güzel yapılardan biri olarak yoğun bir turist akınına uğramaktadır.
 


İnci Adası da Katar'ın gözde adalarından biridir. Petrol bulunmadan önce gelir kaynağı sağlaması açısından kullanılan adalardan biridir. Yabancı birçok turist tarafından konaklama için bu ada tercihi yapılmaktadır. Şehrin gürültülü ve kalabalık mekanlarından ayrılmak isteyenler bu adada yaşamayı istemektedir. Adada her renk iç içe bulunmaktadır. Ada içinde çok sayıda yapı bulunmaktır ve adanın görkemi Katar'da ayrı bir güzellik katmaya devam etmektedir.



 

Kategoriler: Seyahat Rehberi