Dubai'de gezilip görülmesi gereken yerler son dönemlerde sanal ortamlarda arama motorları kullanılarak araştırılan ve merak edilen konulardan biri olmaktadır. Dubai gelişme oranı ve imkanları ile birçok ülke vatandaşının ilgisini çekmektedir. Ziyaret, seyahat ya da gezi amaçlı olarak hangi alanların ve yerlerin gezilmesi gerektiği konusunda liste çıkartılmıştır. Turizm açısından dünyanın önde gelen şehirlerden biri olarak öne çıkmayı başaran Dubai içinde çok sayıda önemli yapı ve merkez bulunmaktadır. Gezilecek yerler arasında Burj Khalifa bulunmaktadır. Gökdelenlerin bulunduğu Dubai içinde en yüksek gökdelenlerden biri olarak yaklaşık 161 katlı ve 828 metre uzunluğunda yapılmıştır. En çok gezilen ve görülen yapılardan biridir.

Dubai'de Gezilecek Yerler ve Özellikleri

Dubai'de gezilecek yerler arasında Burç Halife yani diğer adı ile Burj Khalifa bulunmaktadır. En önemli simgesel yapılardan biri olmaktadır. Gökdelen olarak tasarlanan ve yapılan bu yapıda özellikle 124. katta bir gözlem terası bulunmaktadır ve bu teras kuşbakışı olarak tüm Dubai kent ve şehir merkezlerini görmemize yardımcı olmaktadır. Özellikle güneşin doğumu ve batımı sırasında yaratığı güzel ve eşsiz görüntü ile birlikte akşam vakitlerinde bu gökdeleni ziyaret etmeniz gerekir.


 

Dubai gezisi üzerine gezilecek alanlar ve özellikleri konusunda araştırmalar yapılmaktadır. Petrol yönünden zengin olan kent merkezi en gelişmiş şehirlerden biri olmaktadır. Dubai aynı zamanda gökdelen şehri olarak da tanımlanmaktadır. Gezilecek yapılardan biri de Burj El Arab olmaktadır. Dünya da ilk olan ve 7 yıldıza sahip bir otel olan bu yapı görkemli bir yapı ile ziyaretçilerini büyülemeye devam etmektedir. Yelkenliye benzeyen kir tasarım içinde yapılmıştır. Lüks bu otelde ön planda tutulmaktadır. Burj El Arab'a aynı zamanda bir köprü kullanarak ulaşmak da oldukça kolaydır. 321 metre yükseklikte ve çeşitli aktiviteleri ile en çok tercih edilen ve gezilen yapılardan biri olmaktadır.

Dubai'de Görülmesi Gereken Yerler

Dubai'de görülmesi gereken yerler/arasında The Duai Mall bulunmaktadır. Dünyanın en büyük ikinci alışveriş unvanına sahip bir yapıdır. Burj Khalifa yapısının yanı başında yapılmıştır. 2008 atışında halkı ve turist ziyaretine açılmıştır. Alışveriş mağazası olarak tasarlanan yapı günümüze kadar milyonlarca turist tarafından ziyaret edilmiştir. Alışveriş merkezi içinde yaklaşık olarak 200 adet restoran bulunmaktadır. Arazi uzunluğu ve genişliği açısından da en büyük alışveriş merkezi olma unvanını korumaya devam etmektedir.


 

Dubai görülecek yerler listeleri arasında Dubai Müzesi bulunmaktadır. El Fahidi Hisarı olarak da bilinmektedir. Müze içime genel olarak Dubai şehrinde petrol öncesinde yaşanan yapılar bulunmaktadır. Gelişme çağından önceki bazı yapılar bu müzede bulunmaktadır. Petrol ile birlikte kısa sürede gelişmeye ve dünyanın en bütpk şehirleri arasına girmeyi başaran Dubai geçmişi hakkımda da bilgi sahibi olabilirsiniz. Dubai geçmiş dönemlerine ait izler ve ürünler müzede gün boyu sergilenmektedir. Çok ender ve nadir olan ürünlerde bulunmaktadır.

Dubai Gezi Yerleri Genel Bilgiler

Dubai gezi yerleri Dubai şehrinde oluşan görkemi yansıtmak amacıyla yapılan yerler yoğun turist akınına uğramaktadır. En önemli ve gezilecek yerler arasında Dubai Marina bulunmaktadır. Gece ve akşam saatlerinde canlılık bu alanda devam etmektedir. Şehir içinde sahil boyunca yapılmıştır ve görülmesi gereken yerlerden biri olmaktadır. Develere binmek ve sahil boyunca deve üzerinde bir gezinti yapmak da mümkün olmaktadır. Yapay bir kanal ile birlikte kurulan ve Dubai Marina yapay olarak inşa edilmiştir. Şehir merkezinde yapay olarak yapılan çok sayıda yapı arasında bulunmaktadır. Yapay bir kanalın hemen yanına kurulmuştur.


 

Palm Jumeriah özellikle Dubai şehrinde bulunan ve simgesel bir özellik taşıyan yapılardan biridir. Ada olarak çok sayıda kişi tarafından araştırılmaktadır. Dubai şehrinde bulunan ve yapay adalar arasında dikkat çeken birçok özelliği ile ayrılan bir adadır ve adaya bir köprü yardımı ile ulaşım sağlanmaktadır. Lüks bir yaşamın izleri bu ada ve ada üzerinde yapılan yapılarda dikkat çekmektedir. Dünya üzerinde yaşayan en zengin kişiler tarafından sıklıkla gelinen ve ziyaret edilen adalardan biridir. Ultra bir lüks yaşamı oluşturmakta ve yansıtmaktadır. Ada içinde gezilecek birçok farklı mekanda bulunmaktadır. Görsel bir sunum şenliği sunan bu ada Dubai şehrinin en gözde adalarından biridir.

Kategoriler: Seyahat İpuçları